Hämeenpuiston ystävät

Tämän vuoden ainoa Eurooppalainen ruokatori järjestetään Hämeenpuistossa 16.–20.9.2015.

 

Tälläkin kertaa Ruokatorilla on tarjolla monipuolinen valikoima herkkuja: patonkeja, leivonnaisia ja ranskalaisia deli-sämpylöitä, kuivattuja herkkuja ja leikkeleitä Auvergnen alueelta, laaja valikoima juustoja eri puolilta Ranskaa, makkaroita ja pateita, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, artisokkia ja marinoituja valkosipuleita, ohukaisia, makeisia ja toffeita, mausteita ja ranskalaisia sinappeja sekä hunajaa ja luomuhilloja.

 

Ruokatorin yhteydessä järjestetään myös ulkoilmaelokuvanäytökset 17.9. ja 18.9. klo 20.00–21.30. Esitettävät elokuvat ovat Christian Vincent’n Haute cuisine - mestari keittiössä (2012) ja Daniel Cohenin Le Chef – rakkaudesta ruokaan (2012). Kumpikin elokuva on ikärajaltaan kaikille sallittu. Näytösten toteutuksesta vastaavat Pirkanmaan elokuvakeskus ry ja Filmipyörä ry. Elokuvien tarkemmat tiedot alla.

 

Ruokatori on avoinna seuraavasti:

 

ke 16.9. klo 11.00–19.00

to 17.9. klo 11.00–21.30

pe 18.9. klo 11.00–21.30

la 19.9. klo 11.00–19.00

su 20.9. klo 12.00–17.00

 

Eurooppalainen ruokatori on myös Facebookissa.

 

Torstaina 17.9. klo 20.00

Christian Vincent: HAUTE CUISINE - MESTARI KEITTIÖSSÄ

(Les saveurs du Palais - Ranska 2012) -S- 95 min

Käsikirjoitus: Etienne Comar, Christian Vincent
Näyttelijät: Catherine Frot, Jean d'Ormesson, Hippolyte Girardot
Elokuva alkaa, kun Hortense Laborie noudetaan kotifarmiltaan Perigordin herkkuseudulta pikaisesti Pariisiin. Kansakunnan tulevaisuus on vaakalaudalla. Presidentin ruokahalu ei ole parhaimmillaan. Hortense saa vastuulleen Elysee palatsin pienen huippukeittiön. Hänen tehtävänään on toteuttaa presidentin henkilökohtaiset ateriat, intiimit muutaman henkilön lounaat ja illalliset, joiden kuluessa kaikki oikeasti tärkeät asiat käsitellään.

Hortense joutuu viralliset tilaisuudet järjestävän palatsin mahtikeittiön mieskokkien tulilinjalle. Miehinen gourmet-eliitti pitää naiskokkia uhkana. Hortense ei tingi periaatteistaan. Hyvä ruoka on aina tärkeintä.

Haute Cuisine – Mestari keittiössä on klassisen ranskalaisen keittiön ylistys. Pariisin Ritz-hotellin Guy Legay sekä Ecole Superieure de Cuisine Francaise´n professori Gerard Besson toimivat elokuvan kulinaristisina neuvonantajina.

Catherine Frot pystyy olemaan kokin roolissa samaan aikaan arvovaltainen mestari ja ruokaan rakastunut hupsu. Kreivi Jean D’Ormesson tuo presidentin rooliin luontevaa arvokkuutta. Ensi kertaa elokuvassa näyttelevä herrasmies on siviilissä kirjailija, Ranskan Akatemian pitkäaikainen jäsen ja kunnialegioonan ritari.

 

Perjantaina 18.9. klo 20.00

Daniel Cohen: LE CHEF - RAKKAUDESTA RUOKAAN (Comme un chef, Ranska/Espanja 2012) -S- 84 min
Käsikirjoitus: Daniel Cohen, Olivier Dazat
Näyttelijät: Jean Reno, Michaël Youn, Raphaëlle Agogue, Julien Boisselier, Salomé Stévenin

Le Chef – Rakkaudesta ruokaan on Jean Renon ja Michaël Younin tähdittämä kulinaristinen draamakomedia, herkullinen tuulahdus ranskalaisesta ravintolakeittiöstä.


Jacky Bonnot (Michaël Youn) on lahjakas kokki, joka rakastaa fiiniä ruokaa ja haaveilee huippuravintolan avaamisesta. Arjen paineet kuitenkin pitävät häntä kiinni keittiöissä, joiden kulinaristista kärkeä edustavat arkiset makkaraperunat. Eräänä päivänä Jackyn tielle osuu arvostettu keittiömestari Alexandre Vauclair (Jean Reno), jonka asemaa ja ravintoloita uhkaavat puolestaan rahoittajat hulluine villityksineen ja vaatimuksineen. Kahden kokin kohtaaminen vie katsojat riemastuttavalle matkalle pariisilaisen ravintolamaailman kuumiin keittiöihin.